ua en ru

Фактична номенклатура і заявлена не збігається у 2-3% вантажів на митниці, - Насиров

Фактична номенклатура і заявлена не збігається у 2-3% вантажів на митниці, - Насиров Фото: маніпуляціям з митною вартістю схильні 2-3% вантажів

У більшості випадків у процесі митного оформлення співробітники постів можуть скорегувати митної вартості та класифікації товарів

Ризику невідповідності фактичної і заявленою номенклатур підлягають 2-3% вантажів, що проходять через українську митницю. Про це сьогодні під час презентації проекту по використанню індивідуальних портативних відеокамер на митних постах в Борисполі журналістам повідомив голова ГФС Роман Насіров, - передає кореспондент РБК-Україна.

"Де можуть залишатися ризики? Ми думаємо, що це 2-3% від загальної "розмитнення", - заявив Насіров.


За його словами, близько 86-87% товарів на митниці оформляються за ціною контракту. Інші 12-13% товарів, що проходять через митні пости України, оформляються за іншими процедурами, і саме цей сегмент найбільш схильний до ризиків маніпуляцій з митною вартістю, - повідомив глава ГФС.

"Це ті товари (86-87%, - ред.), де ми впевнені, що все відбувається так, як повинно бути. Інші 12-13% - здебільшого це товари 1-24 групи або товари народного споживання, які продаються на ринках, в кіосках тощо. Там можуть бути якісь, назвемо їх маніпуляції або ризики. У більшості випадків у процесі митного оформлення співробітники постів можуть виправити митну вартість або класифікацію товарів ", - зазначив Насіров.

Як повідомлялося, в Україні щомісячні митні платежі складають 15-20 млрд гривень.