ua en ru

Facebook заблокував понад 800 сторінок і аккаунтів перед виборами в американський Конгрес

Facebook заблокував понад 800 сторінок і аккаунтів перед виборами в американський Конгрес Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Компанія заблокувала 559 сторінок і 251 аккаунт

Соцмережа Facebook заблокувала більше 800 сторінок і аккаунтів користувачів у зв'язку з поширенням неправдивої інформації перед проміжними виборами в Конгрес Сполучених Штатів Америки у листопаді. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на телеканал CNN.

Вказано, що компанія заблокувала 559 сторінок і 251 аккаунт у зв'язку з тим, що вони постійно порушували правила про непоширення спам-повідомлень.

"Facebook у четвер, за кілька тижнів до проміжних виборів у США, оголосив про видалення понад 800 сторінок та аккаунтів через порушення правил компанії", - зазначає телеканал.

Повідомляється, що порушення правил щодо контенту включали в себе використання фейкових облікових записів, штучне збільшення зацікавленості аудиторії, оманливу координацію тощо. У компанії також підкреслили, що заблоковані сторінки і аккаунти активізувалися "саме в цей час - незадовго до проведення проміжних виборів у США".

Додамо, проміжні вибори в Конгрес США пройдуть 6 листопада. Під час виборів будуть переобрані усі члени Палати представників Конгресу, а також значна частина сенаторів і губернаторів.

Нагадаємо, соцмережа Facebook вперше заблокувала десятки акаунтів у РФ, які мали зв'язок з компанією Soical Data Hub, яка підозрюється соцмережею у нелегальному аналізі даних користувачів. Facebook направила листа на адресу реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою припинити збір і аналіз даних, а також надати до 12 жовтня 2018 список всіх використаних відомостей і всіх клієнтів, що мали до них доступ включно з державними структурами.

У Facebook повідомили, що в соцмережі заблокували понад 60 акаунтів, профілів, сторінок і додатків Social Data Hub.

Як писало РБК-Україна раніше, Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей. Коаліція груп із захисту прав дітей звинуватили компанію Facebook у незаконному зборі даних про дітей за допомогою мобільного додатку Messenger Kids.