ua en ru

Facebook розповів про кібератаки на 30 млн акаунтів соцмережі

Facebook розповів про кібератаки на 30 млн акаунтів соцмережі Фото: логотип Facebook (з відкритих джерел)

Якщо спочатку йшлося про 50 мільйонів зламаних сторінок, то в результаті з'ясувалося, що їх було близько 30 мільйонів

В повідомленні, яке опублікував Facebook, вказується, що напад на соцмережу було зафіксовано 14 вересня, після чого почалося розслідування, повідомляє РБК-Україна.

Як повідомляється, до 25 вересня фахівці компанії змогли знайти уразливість, яка дозволяла атакувати акаунти користувачів. Як і передбачалося, вона пов'язана з функцією "Переглянути", яка дозволяє власникам акаунтів з'ясувати, як бачать його сторінку інші користувачі.

Усунути уразливість вдалося ще через два дні, після чого функція "Переглянути" була заблокована.

У компанії також зазначили, що кількість постраждалих акаунтів виявилося менше, ніж передбачалося раніше. Якщо спочатку йшлося про 50 мільйонів зламаних сторінок, то в результаті з'ясувалося, що їх було близько 30 мільйонів.

При цьому керівництво соцмережі підкреслило, що в ході атаки не були порушені Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, а також сторінки, які використовувалися для реклами.

У Facebook вказують, що співпрацюють з ФБР, яка бере участь у розслідуванні. При цьому федеральні агенти попросили компанію не повідомляти, хто саме міг бути причетний до кібератаки в інтересах слідства.

Нагадаємо, раніше творця компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга викликали дати свідчення британському парламенту через ситуацію з аналітичною компанією Cambridge Analytica, яка зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів користувачів, зареєстрованих в Facebook.