ua en ru

Facebook і Google вимагають в суді обмежити доступ влади до даних користувачів

Facebook і Google вимагають в суді обмежити доступ влади до даних користувачів Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

Великі IT-компанії вимагають обмежити доступ силовиків до даних користувачів

Американські IT-компанії Facebook, Google, Apple та інші звернулися до Верховного суду США з вимогою обмежити доступ правоохоронних органів до особистих даних користувачів. Про це повідомляє The Verge.

В юридичному бюлетені, поданому вчора ввечері, група з 14 найбільших компаній звернулася до Верховного суду з проханням розглянути питання про недоторканність приватного життя для доступу до даних про місцезнаходження мобільного телефону.

Документ був підписаний компаніями, включаючи Apple, Facebook, Google, Airbnb і Dropbox, які спільно заявили, що "вони вважають, що Суд повинен удосконалити застосування деяких доктрин четвертої поправки, щоб гарантувати, що закон реалістично взаємодіє з інтернет-технологіями і з очікуваннями людей щодо конфіденційності своїх цифрових даних".

Технічні компанії вважають, що суди повинні застосовувати більш гнучкий підхід, який реально відображає очікування людей, які живуть в сучасному цифровому середовищі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія направила в Google більше 13 тис. запитів на видалення контенту. За підсумками 2016 року кількість запитів в Google від російських держорганів, органів правопорядку та поліції на видалення протиправного контенту зросла на 478%, до 13,2 тис.