ua en ru

Ф.Мельє призначений генеральним директором алмазодобувного гіганта De Beers

Найбільша в світі алмазодобувна компанія De Beers призначила генеральним директором Філіпа Мельє з французької машинобудівної компанії Alstom після майже року пошуку. Про це повідомляє Reuters. У липні минулого року De Beers несподівано оголосила про відхід Гарета Пенні, який довгий час очолював компанію.

Ф.Мельє - виконавчий віце-президент Alstom і президент підрозділу Alstom Transport - очолить De Beers 1 липня. Раніше він працював в автомобілебудуванні: у компаніях Renault і Ford.

Після відходу Г.Пенни функції генерального директора виконували фінансовий директор Стюарт Браун і комерційний директор Брюс Клівер.

Як повідомив агентству голова ради директорів компанії Ніки Оппенгеймер, призначення генеральним директором De Beers людини ззовні не означає наміри компанії знову провести IPO.

"Ми очікуємо від Філіпа, що він підготує компанію до наступного етапу, але це розраховано на десятки років", - сказав Н.Оппенгеймер.

De Beers перестала бути публічною компанією десять років тому. Сім'ї Оппенгеймер належить 40% компанії, гірничодобувному гіганту Anglo American - 45% і уряду Ботсвани - 15%. Н.Оппенгеймер підтвердив, що його родина не планує зменшувати свою частку.

Він відзначив, що ринок алмазів продовжив відновлення на початку 2011 р., вказавши на високий попит у Китаї, Індії та США.