ua en ru

Єжель: Російський корабель ввійшов в український порт на грані навігаційної безпеки

Російський корабель ввійшов в український порт на грані навігаційної безпеки заявив на брифінгу міністр оборони Михайло Єжель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Там питання (щодо не допущення Україною в Керченську протоку великого десантного корабля "Азов" Чорноморського флоту Росії.) стало, як я зрозумів, в грошах, тому що лоцманська служба, яка там працює, в обов'язковому порядку забезпечує лоцманську проводку... Більш конкретно буде проінформовано як тільки все з'ясується... Корабель пройшов, наскільки мені відомо, без лоцманської проводки... Скажімо так, грані навігаційної безпеки. Пройшов і ввійшов у порт", - сказав Єжель.
Як відомо, Україна не пустила в Керченську протоку корабель Чорноморського флоту Росії. Про це повідомив джерело в штабі Чорноморського флоту РФ. За словами джерела, Україна вперше в історії двох держав зажадала плату в російського військового корабля за проходження Керченської протоки. Великий десантний корабель (БДК) "Азов" Чорноморського флоту РФ слідує через Керченську протоку в місто Азов для участі в урочистих заходах, присвячених дню міста. До Азова корабель повинен прийти в п'ятницю.
"Вперше в історії взаємин між Росією та Україною українська морська влада зажадала від командира "Азова" взяти на борт лоцмана й сплатити його послуги", - зазначалось в повідомленні.
Відтак, корабель попрямував до міста Азов через російську частину протоки - Темрюкську затоку.