ua en ru

Щорічно світ втрачає від хабарництва близько 2% світового ВВП, - Лагард

Щорічно світ втрачає від хабарництва близько 2% світового ВВП, - Лагард Фото: Крістін Лагард (flickr.com/poroshenkopetro)

Ця сума становить 1,5-2 трильйони доларів

Щорічно світ втрачає від хабарництва близько 2% світового ВВП. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард на конференції "Чіткий підхід до подолання корупції" у Вашингтоні 18 вересня, повідомляє "Голос Америки"

"Щорічно світ втрачає від хабарництва, - що є лише одним з проявів корупції, - між 1,5 та 2 трильйонами доларів - близько 2% світового ВВП. Ці втрати - лише верхівка айсберга - довгостроковий вплив - набагато більше", - заявила вона.

Крім того, Лагард, коментуючи ситуацію в Україні, зазначила, що антикорупційні реформи в Україні, зокрема створення Національного антикорупційного бюро - "лише перший крок" у боротьбі з корупцією.

Вона також додала, що Україні необхідно розширити повноваження з переслідування підозрюваних злочинців і розширити можливостей прокуратури висувати звинувачення в антикорупційних судах.

"Ситуація в Україні наголошує на нашому більш широкому завданні: домогтися тривалих змін. Для цього міжнародні організації, громадянське суспільство та політичні лідери мають діяти спільно. І ми маємо реалістично сприймати швидкість можливого прогресу. Культура та звички, гарні чи погані, не змінюються за день", - додала Лаґард.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у червні президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард обговорили стан впровадження структурних реформ в Україні та майбутні заходи, що мають бути реалізовані найближчим часом.