ua en ru

Exxon просить уряд США дозволити співпрацювати з "Роснефтью", незважаючи на санкції

Exxon просить уряд США дозволити співпрацювати з "Роснефтью", незважаючи на санкції Фото: Exxon хоче продовжити буріння в Чорному морі

Компанія хоче продовжити буріння в акваторії Чорного моря

Американська нафтова компанія ExxonMobil просить уряд США дозволити їй відновити спільні проекти з "Роснефтью", припинені після введення у 2014 році Америкою санкцій проти Росії. Про це повідомляє телеканал Foxnews з посиланням на публікацію The Wall Street Journal.

Як повідомляється, компанія вже зверталася з подібними проханнями до 2015 і 2016 роках, коли отримала дозвіл міністерства фінансів США на "обмежені адміністративні дії" з "Роснефтью".

У своїй нинішній прохання ExxonMobil висловила намір продовжити спільне буріння нафтових свердловин в Чорному морі.

У свою чергу, представник держдепартаменту США запевнив видання, що гыгешний держсекретар США Рекс Тіллерсон, який раніше очолював зазначену нафтову компанію, протягом найближчих двох років не буде втручатися у вирішення питань, пов'язаних з Exxon.

Нагадаємо, в 2016 році суд Чада зобов'язав нафтову компанію Exxon Mobil виплатити штраф у розмірі 74 млрд доларів і відшкодувати державі 819 млн доларів роялті за невиконання податкових зобов'язань.