ua en ru

Євросуд розширив можливості для возз'єднання родин біженців

Євросуд розширив можливості для возз'єднання родин біженців Фото: Європейський суд (flickr.com transparencyinternationaleu)

Рішення суду може вплинути на долю десятків тисяч молодих мігрантів, які прибули до ЄС без супроводу дорослих

Європейський суд у четвер, 12 квітня, ухвалив рішення, яким розширив можливості для возз'єднання родин біженців. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Суд встановив, що неповнолітні біженці зберігають право на возз'єднання родини навіть при досягненні 18 років під час процесу розгляду їхньої заявки на надання притулку у країнах Європейського союзу.

Відповідно до рішення, молоді біженці мають подати заявку на возз'єднання родини не пізніше, ніж через три місяці після того, як їхнє прохання про надання притулку було задоволено.

Рішення суду може стосуватися великої кількості людей. Згідно з даними Федерального відомства з питань міграції та біженців Німеччини, з січня 2015 року по жовтень 2017 року до ФРН в'їхало близько 66,3 тисячі неповнолітніх без супроводу дорослих. У відомстві не навели даних про кількість тих, кому виповнилось 18 під час розгляду заявок на надання притулку.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ Німеччини заявили, що до осені 2018 року в країні має запрацювати перший центр депортації біженців.