ua en ru

Євросуд не зобов’язав уряд України змінювати процесуальний статус Юлії Тимошенко, - Мін’юст

Європейський суд з прав людини не зобов'язував уряд України змінювати процесуальний статус екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, але вимогає забезпечити її адекватне лікування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

"Європейський суд не зобов'язав уряд України змінювати процесуальний статус заявниці, але зобов'язав з врахуванням відповідних рекомендацій, що були зроблені лікарями, забезпечити адекватне лікування пані Тимошенко. Крім того, Європейським судом було поставлено два запитання в зв'язку зі скаргами заявниці, які стосуються статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Позицію уряду України за цими запитаннями має бути надано Європейському суду з прав людини до 5 квітня 2012 року", - йдеться в повідомленні прес-служби.

В Мін'юсті зазначили, що лікування Тимошенко може бути розпочато тільки після отримання її згоди, якої станом на 16 березня 2012 р. немає.

Нагадаємо, 16 березня адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну лікувати Тимошенко у стаціонарі.