ua en ru

Євросоюз виділить 3,3 млн євро за програмою співпраці "Білорусь-Україна"

Євросоюз виділить 3,3 млн євро за програмою співпраці "Білорусь-Україна" Фото: прес-конференція у Житомирській ОДА

Участь у програмі можуть взяти представники органів влади та самоврядування, громадські організації

За програмою територіальної співпраці "Білорусь-Україна" Європейський союз має намір виділити 3,3 млн євро на спільні транскордонні проекти України та Білорусі. Про це повідомляється на сайті Житомирської облдержадміністрації.

На прес-конференції, що відбулася у Житомирі 8 лютого, керівник адміністратора програми "Білорусь-Україна" Ерк Ройлоффс та керівник групи експертів програми територіальної співпраці "Білорусь-Україна" Олексій Секарєв розповіли про умови конкурсу, вимоги до учасників та проекти, вже реалізовані за допомогою Євросоюзу.

"Загальний бюджет програми "Білорусь-Україна" становить 3,3 млн євро. Нею охоплено Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі. В рамках програми будуть фінансуватися транскордонні проекти, що здійснюватимуться спільно представниками обох країн і будуть спрямовані на підтримку середнього та малого бізнесу, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіону; нарощування людського капіталу, захисту довкілля та обміну екологічною інформацією", - йдеться в повідомленні.

Участь у програмі "Білорусь-Україна" можуть взяти представники органів влади та самоврядування, громадські організації.

Бюджет одного проекту може становити від 60 до 250 тис. євро.

Пропозиції в рамках програми прийматимуться до 19 квітня 2016 року.

Нагадаємо, уряд Великої Британії з метою підтримки економічних реформ і заходів, спрямованих на розвиток ефективного державного управління та підтримки демократичних процесів, відкрив фінансування низки програм для України.