ua en ru

Євросоюз здатний прийняти вдвічі більше біженців, - Меркель

Євросоюз здатний прийняти вдвічі більше біженців, - Меркель Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Канцлер готова подвоїти кількість сирійських біженців, яких мають розподілити члени ЄС за квотою ООН

Канцлер Німеччини Анґела Меркель підтримала ідею подвоїти кількість сирійських біженців, яких офіційно між собою мають розподілити країни-члени Європейського Союзу за квотою Організації Об'єднаних Націй. Нині ця кількість становить 20 тисяч осіб, передає DW.

"Євросоюз із 500 мільйонами жителів явно може (цю цифру - ред.) збільшити", - заявила канцлер після зустрічі з верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді та генеральним директором Міжнародної організації з міграції (МОМ) Вільямом Свінгом.

Як запевнили німців Меркель, "ми готові нести свою частку". Із 20 тисяч Німеччина нині приймає у себе 1600 осіб.

При цьому глава уряду ФРН зауважила, що передумовою подвоєння кількості прийнятих за квотою ООН біженців до 40 тисяч має стати боротьба з нелегальною міграцією.

У цьому питанні Меркель розраховує на угоду з Лівією, подібну до угоди з Туреччиною, що допомогла зупинити потік мігрантів, які активно потрапляли через Грецію і так званий "Балканський маршрут" до Західної та Північної Європи в розпал так званої кризи біженців 2015 року.

Водночас канцлер підкреслила, що усвідомлює складнощі, пов'язані з ситуацією в Лівії, де діють два альтернативні уряди і присутні впливові ісламістські угруповання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі чиновники очікують у другій половині 2017 року на зростання у ФРН кількості нелегального перетину кордону з наступним клопотанням про притулок.