ua en ru

Євросоюз не може запропонувати Україні перспективу членства, - Мінгареллі

Євросоюз не може запропонувати Україні перспективу членства, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Глава представництва ЄС не пояснив причини такої позиції співдружності

Євросоюз не може запропонувати Україні перспективу членства. Про це сьогодні в ході круглого столу "Європейський вибір України після Революції переваги: можливості і проблеми" заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"В питанні України на сьогоднішній момент немає перспективи членства... Це велике розчарування для наших українських партнерів, тому що вони б хотіли перспективу членства в ЄС, але зараз по ряду причин ЄС не може запропонувати Україні таку перспективу", - сказав Мінгареллі.

Нагадаємо, раніше Мінгареллі заявив, що реєстрація законопроектів, які суперечать Угоді про асоціацію України з Євросоюзом можуть зашкодити її міжнародній репутації.

До таких законопроектів, за його словами, відноситься законопроект "Купуй українське плати українцям", який суперечить Угоді про асоціацію з ЄС і про зону вільної торгівлі.

Крім того, в ЄС неодноразово наголошували, що для виконання зобов'язань, взятих на себе Україною в рамках зазначеної угоди, необхідно посилити боротьбу з корупцією в країні, зокрема, створити Антикорупційний суд, який буде абсолютно незалежним органом. Також в Євросоюзі наполягають на проведенні масштабного реформування органів судової влади і фіскальних органів.