ua en ru

Євросоюз планує розселити 10 тис. лівійських мігрантів у 2018 році

Євросоюз планує розселити 10 тис. лівійських мігрантів у 2018 році Фото: біженці (UNICEF)

Будуть створені спеціальні гуманітарні коридори

Протягом 2018 року Європейський союз (ЄС) планує розселити до 10 тисяч мігрантів із Лівії, котрі перебувають у таборах для біженців та центрах утримання під вартою. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Італії, передає The Local.

Зазначається, що ця ініціатива буде частиною спроби країн ЄС розглянути погіршення умов у Лівії, де тисячі людей перебувають в полоні "у нелюдських умовах".

"У 2018 році до 10 тисяч біженців зможуть потрапити до Європи без ризику, через гуманітарні коридори", - сказав міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті.

Таке оголошення міністр зробив після того, як група з 162 біженців з Еритреї, Ефіопії, Сомалі та Ємену була евакуйована з Лівії і прибула військовим літаком в Рим у п'ятницю, 22 грудня. У складі групи були самотні жінки, діти без супроводу дорослих, інваліди. Ця група стала першою, що прибула в Європу по лінії Агентства ООН у справах біженців.

Нагадаємо, як усередині грудня заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні, до лютого 2018 року Європейський союз планує повернути в рідні країни 15 тис. біженців, які перебувають в Лівії і прагнуть переправитися в Європу.