ua en ru

Євросоюз може обмежити перехідний період Brexit 20 місяцями

Євросоюз може обмежити перехідний період Brexit 20 місяцями Фото: Brexit (Max Pixel)

Британія може покинути юридичні структури ЄС 31 грудня 2020 року

Європейський союз (ЄС) може обмежити перехідний період виходу Великобританії з ЄС (Brexit) 20 місяцями. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на власні джерела серед високопоставлених чиновників у Брюсселі.

"Посадові особи ЄС заявляють, що перехідний період з Brexit може бути обмежений 20 місяцями, незважаючи на прохання Терези Мей про дворічний перехід", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, найбільш ймовірна дата виходу Великобританії з юридичних структур блоку - 31 грудня 2020 року.

Наголошується, що раніше на цьому тижні головний дипломат ЄС з Brexit Мішель Барньє також припустив, що такий графік підійде блоку.

"На мій погляд, має сенс охопити фінансовий період, тому до 2020 року", - заявив Барньє журналістам.

Так, подібний графік буде збігатися з закінченням семирічного бюджету ЄС у грудні 2020 року. ЄС також, ймовірно, буде наполягати на тому, щоб Великобританія дотримувалась спільної політики в галузі риболовства, квоти якої належать до календарного року - до кінця грудня 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії парламентський комітет просить компанію Facebook надати інформацію про буд-яку оплачену діяльність в соціальній мережі з облікових записів, пов'язаних з Російською Федерацією.

Запит стосується як періоду під час парламентських виборів у Великобританії в цьому році, так і при проведенні референдуму з Brexit.