ua en ru

Євросоюз хоче працювати з Україною на умовах співпраці з країнами "третього світу", - Симоненко

Підписання угоди про асоціацію з ЄС на тих умовах, які запропоновані Брюсселем і МВФ, - це зрада народу України, адже запропоновані умови - це ті, на яких Євросоюз співпрацює не з європейськими країнами, а з країнами "третього світу". Про це заявив, виступаючи з парламентської трибуни, лідер Компартії України Петро Симоненко.

"Компартія України неодноразово застерігала владу і так звану "опозицію", що підписання угоди про асоціацію з ЄС на тих умовах, які запропоновані Брюсселем і МВФ, - це зрада народу України, зрада національних інтересів. Це прямий шлях до втрати економічного і політичного суверенітету", - підкреслив Петро Симоненко.

"Я вже наводив переконливі приклади і розрахунки трагічних наслідків євроінтеграційного божевілля, в результаті якого з економічної карти України можуть зникнути цілі галузі промисловості, збанкрутують тисячі малих, середніх і великих вітчизняних підприємств, на вулиці опиняться сотні тисяч нових безробітних", - продовжив лідер комуністів.

За його словами, "в результаті виконання вимог Євросоюзу щодо подальшого впровадження в Україні згубної пенсійної реформи, реалізації вбивчою медичної реформи, вимог законодавчо позбавити пільг ветеранів, інвалідів, пенсіонерів, чорнобильців", "афганців", "дітей війни" і т.п. будуть ліквідовані останні конституційні права громадян на соціальний захист з боку держави".

"Європа вимагає підвищити і так непідйомні для більшості населення тарифи на газ, воду, електрику, на послуги ЖКГ, а це тягне за собою різке підвищення цін на якісні продукти та товари першої необхідності. Натомість Євросоюз вимагає від України відкрити свої кордони для власної продукції - дешевого непотребу і генномодифікованої отрути", - додав Петро Симоненко.

У той же час, підкреслив лідер КПУ, евроитеграторы не висувають до української олігархічної влади жодних вимог щодо впровадження європейських зарплат і європейських пенсій.
"Все це, на їх переконання, питання другорядні і повинні вирішуватися Україною самостійно", - зазначив Петро Симоненко.

Лідер КПУ також підкреслив, що вітчизняні "євроінтегратори", які сьогодні "несамовито агітують за асоціацію з ЄС, обманюючи людей, навішуючи їм "локшину на вуха", чомусь не кажуть, що запропоновані Україні умови - це ті, на яких Євросоюз співпрацює не з європейськими країнами, а з країнами Азії, Африки та Латинської Америки, тобто країнами "третього світу". "Зокрема, аналогічні угоди ЄС нав'язав Алжиру, Марокко, Йорданії, Лівану, Тунісу, Палестині, Чилі, Мексиці, Південній Африці", - повідомив Петро Симоненко.

"Чомусь "євроінтегратори" мовчать, що сама так звана стратегія "Східного партнерства" не передбачає ніякого вступу в Євросоюз, не передбачає рівних прав для громадян України та країн Євросоюзу, а спрямована виключно на самозбереження ЄС, який зіткнулася з реальною загрозою соціальної революції", - заявив Петро Симоненко.