ua en ru

Євросоюз готовий оскаржити санкції проти Ірану в СОТ

Євросоюз готовий оскаржити санкції проти Ірану в СОТ Фото: Бенжамін Гриво (facebook.com BGriveaux)

Вчора Трамп Трамп оголосив про вихід із ядерної угоди з Іраном

Країни Європейського союзу (ЄС) готові оскаржити нові санкції проти Ірану у Світовій організації торгівлі (CОТ). Про це заявив офіційний представник французького уряду Бенжамін Гриво, передає Reuters.

Так, коментуючи ситуацію навколо Ірану, Гриво заявив, що ЄС готовий оскаржити в СОТ будь-які односторонні заходи, які завдадуть шкоди європейським компаніям.

За його словами, європейські країни готові до пропорційної відповіді, діючи згідно з правилами цієї міжнародної організації.

Нагадаємо, представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС буде і далі дотримуватися ядерної угоди з Іраном.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у вівторок, 8 травня, оголосив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану. За словами Трампа, США "встановлять найвищий рівень санкцій відносно Ірану".

Як відомо, угода щодо іранської ядерної програми між Іраном і шістьма міжнародними посередниками (Росія, США, Великобританія, Франція, Китай, Німеччина) була укладена 14 липня 2015 року.

Підписанню документа передували тривалі переговори через те, що в Ірані виявили не враховані Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) центрифуги для збагачення урану.