ua en ru

Європол затримав 66 осіб за підозрою в причетності до "м'ясного скандалу"

Європол затримав 66 осіб за підозрою в причетності до "м'ясного скандалу" Фото: Європол затримав підозрюваних у "м'ясному скандалі" (europol.europa.eu)

Зловмисники поставляли в країни Євросоюзу конину під виглядом яловичини

Поліцейська служба Євросоюзу (Європол) сьогодні, 16 липня 2017 року, затримала 66 осіб в рамках розслідування маштабного "м'ясного скандалу". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що зловмисники займалися поставками в роздрібну торговельну мережу країн Євросоюзу конини під виглядом яловичини.

Як повідомляється, в Іспанії була затримана організована злочинна група, яка торгувала в Європі м'ясом, яке непридатне для споживання людиною.

"Операція проводилася за погодженням з Бельгією, Францією, Італією, Португалією, Румунією, Швейцарією і Сполученим Королівством. В Іспанії 65 осіб було заарештовано і звинувачуються в таких злочинах, як жорстоке поводження з тваринами, підробка документів, збочення правосуддя, злочин проти громадської охорони здоров'я, відмивання грошей і участь в злочинній організації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що ще один зловмисник, який є головним підозрюваним, був арештований в Бельгії, звідки він керував діяльністю організації, ставлячи своїх найбільш довірених людей у кожній країні, що постраждала від шахрайства.

altaltalt

Фото: виявлене в ході обшуків (europol.europa.eu)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна встановила додатковий захищений канал зв'язку з Європолом.