ua en ru

Європол викрив міжнародну мережу по підробці документів для мігрантів

Поліція Євросоюзу (Європол) викрила кримінальну мережу, яка діяла на території як мінімум 5 європейських держав, яка займалася виробництвом і розповсюдженням підроблених документів для нелегальних мігрантів. Про це повідомляється в прес-релізі Європолу.

У загальній складності затримано 29 осіб, які звинувачуються в масштабній підробці документів, організації незаконних потоків міграції в Євросоюз і відмиванні грошей. Члени організації затримані в Австрії, Чехії, Франції, Німеччини та Великобританії. Також відомо, що частина угруповання базувалася в Празі, де і проводилася фальсифікація оригінальних вкрадених документів громадян Євросоюзу. Підроблені посвідчення особи, паспорти і водійські ліцензії поставлялися нерегулярним мігрантам для в'їзду в Євросоюз або для легалізації перебування на його території. Оплата замовлень здійснювалася через сервіси Western Union або MoneyGram.

Офіційний представник чеської поліції Павло Хантак повідомив, що основними замовниками підроблених документів були іммігранти з російськомовних країн Східної Європи, Вірменії, Туреччини та арабських держав.

Раніше, 22 жовтня 2013 р., повідомлялося про масштабну операцію Європолу, у ході якої було проведено обшук більш ніж 70 будинків і вилучені речові докази діяльності угруповання, в тому числі мобільні і комп'ютерні пристрої, підроблені документи та обладнання для їх виробництва.