ua en ru

Європол назвав глобальну хакерську атаку безпрецедентною

Європол назвав глобальну хакерську атаку безпрецедентною Фото: у Європолі відреагували на атаку хакерів

Необхідно провести комплексне міжнародне розслідування для виявлення замовника атаки

Поліцейська служба Європейського Союзу назвала глобальну хакерську атаку на комп'ютерні системи по всьому світу нападом "небувалого масштабу". Як заявили в Європолі 13 травня, для того, щоб встановити, хто стоїть за цією атакою, необхідно провести комплексне міжнародне розслідування, передає DW.

Своєю чергою Федеральне відомство з кримінальних справ Німеччини (BKA) у суботу вже почало розслідування. За даними відомства, електронні системи уряду Німеччини, які до цього не раз зазнавали атак хакерів, вірус не торкнувся.

За останніми даними, хакерського нападу зазнали 75 тисяч комп'ютерів у приблизно 100 країнах по всьому світу. Так, наприклад, лікарні в Великобританії були змушені відправити багатьох пацієнтів додому. У суботу в Англії і Шотландії робота десятків медичних установ була все ще паралізована. Людей попросили звертатися за допомогою тільки в найбільш невідкладних випадках. Деякі медустанови з міркувань безпеки відключили свої комп'ютери.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в масштабній атаці вірусу-здирника WannaCryptor, яка вразила десятки тисяч комп'ютерів у майже 100 країнах світу, помічено слід кібергрупи, пов'язаної з Росією.