ua en ru

Європейський суд з прав людини призначив публічні слухання у справі Луценка на 17 квітня

Представники екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в Європейському суді з прав людини Ігор Фомін та Валентина Теличенко одержали повідомлення Європейського суду з прав людини про призначення публічних слухань у справі "Луценко проти України" на 17 квітня 2012 р. Про це повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона".

Як йдеться у повідомленні, у відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також - використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 р.

"На публічні слухання поставлено два питання - про незаконність арешту Юрія Луценка та про наявність політичних мотивів тримання Юрія Віталійовича під вартою",- пояснив адвокат екс-міністра Ігор Фомін. "... зважаючи на те, що Парламентська Асамблея Ради Європи нещодавно ухвалила резолюцію, якою визнала політичний характер переслідування опозиціонерів, я впевнений, що ми зможемо це довести і Європейському суду", - сказав Фомін.

Нагадаємо, що заяву Луценка до Європейського суду було подано в січні 2011 р. Суд встановив режим пріоритетного розгляду справи.

Нагадаємо, що вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка буде винесено 27 лютого о 9:00.