ua en ru

Європейська рада рекомендувала продовжити на 6 місяців погранконтроль всередині Шенгену

Європейська рада рекомендувала продовжити на 6 місяців погранконтроль всередині Шенгену Фото: Європейська рада

Австрія, Німеччина, Данія, Швеція та Норвегія можуть продовжити погранконтроль

Європейський рада рекомендувала 11 травня 2017 року продовжити на 6 місяців тимчасовий внутрішній прикордонний контроль у Шенгенській зоні у виняткових обставинах. Про це повідомляє прес-служба ЄС.

"Починаючи з дати, коли закінчується термін дії попереднього рішення, Австрія, Німеччина, Данія, Швеція та Норвегія можуть продовжити пропорційний тимчасовий прикордонний контроль на максимальний період у шість місяців на внутрішніх кордонах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, перш ніж продовжити контроль, зацікавлені держави-члени повинні обмінятися думками для забезпечення того, щоб погранконтроль здійснювався тільки там, де він вважається необхідним і пропорційним.

Так, контроль повинен бути обмеженим за масштабами, частоті, місцезнаходженням і часу, та в суворій необхідності для реагування на серйозну загрозу і для забезпечення державної політики та внутрішньої безпеки через ризик вторинних переміщень нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Італії Роберта Пінотті виступає за створення "оборонного шенгену" всередині Європейського союзу.