ua en ru

Європейська рада очікує, що до 30 червня Україні буде повернуто контроль над пунктами Ізварине, Довжанський та Червонопартизанськ

Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., Україні буде повернуто контроль над прикордонними пунктами Ізварине, Довжанський та Червонопартизанськ (Луганська область).

Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., Україні буде повернуто контроль над прикордонними пунктами Ізварине, Довжанський та Червонопартизанськ (Луганська область). Про це йдеться у висновках Європейської Ради по Україні.

Крім цього, Європейська рада очікує до 30 червня домовленості щодо контрольного механізму для припинення вогню і забезпечення ефективного контролю на кордоні, звільнення заручників, у тому числі всіх спостерігачів ОБСЄ, і початку переговорів щодо реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

При цьому Європейська Рада наголошує, що буде оцінювати ситуацію і в разі необхідності готовий прийняти необхідні рішення, включаючи застосування додаткових санкцій.