ua en ru

Європейська Рада на засіданні 18-19 грудня обговорить ситуацію в Україні

Європейська Рада на засіданні 18-19 грудня обговорить ситуацію в Україні
Лідери країн-членів Європейського Союзу на засіданні Європейської Ради 18-19 грудня планують обговорити ситуацію в Україні.

Лідери країн-членів Європейського Союзу на засіданні Європейської Ради 18-19 грудня планують обговорити ситуацію в Україні, передає ЄС-плюс.

Напередодні, представники країн-членів ЄС у Брюсселі вже схвалили проект висновків, який планується прийняти за результатами засідання.

Лідери ЄС, зокрема, планують привітати Україну з новим урядом і привітати його рішучість здійснювати політичні та економічні реформи. При цьому лідери ЄС планують заявити, що готові і надалі сприяти і підтримувати процес реформ в Україні.

Крім того, лідери ЄС планують висловити "серйозну стурбованість" ситуацією на сході України заявити про готовність "зробити подальші кроки при необхідності". При цьому лідери ЄС також планують наголосити на важливості реалізації всіма сторонами мінських угод про припинення вогню.

Відзначимо, на даний момент ЄС вже заборонив в'їзд та заморозив активи 132 приватних осіб, а також заморозив активи 28 компаній і організацій, причетних до подій в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз і США працюють над новими санкціями проти Росії.