ua en ru

Єврорада на саміті не домовився про конкретні санкції проти РФ

Європейські лідери на вчорашньому саміті Європейської Ради в Брюсселі не домовилися про конкретні заходи щодо введення подальших санкцій проти Російської Федерації.

Європейські лідери на вчорашньому саміті Європейської Ради в Брюсселі не домовилися про конкретні заходи щодо введення подальших санкцій проти Російської Федерації. Це випливає з висновків Євроради щодо ситуації в Україні, опублікованих сьогодні в Facebook.

"Європейська Рада залишається залученою в процес моніторингу і оцінки обмежувальних заходів, що застосовуються Європейським Союзом, і залишається готовою здійснити значні подальші кроки, у світлі розвитку ситуації на місці", - йдеться у висновках.

Також повідомляється, що Єврорада доручила Європейській Комісії терміново здійснити підготовчу роботу, разом з Європейською службою зовнішньої дії, і протягом тижня надати пропозиції для розгляду. "Вона (Рада) просить Європейську Комісію включити в свою пропозицію положення про те, що будь-яка особа або організація, яка буде мати контакт з сепаратистськими групами на Донбасі, буде включена в санкційний список", - йдеться у висновках.