ua en ru

Європейська Рада та Європарламент можуть відкрити безвізовий режим для України через 3-7 місяців

Європейська Рада та Європарламент можуть відкрити безвізовий режим для України через 3-7 місяців Фото: Дімітріс Аврамопулос

Всі вимоги, які були визначені перед Україною у п'ятому звіті, були виконані

Європейська Рада та Європарламент можуть відкрити безвізовий режим для України через 3-7 місяців. Про це в ході прес-конференції повідомив Єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення залежатиме від Європейської Ради та Європейського парламенту. Це займе принаймні кілька місяців", - сказав він.

Разом з тим, він додав, що це може затягнутися на 3-7 місяців.

"Від трьох до шести, семи місяців. Залежить від тих питань, які залишилися. Не рахуйте це місяцями, а рахуйте діями", - додав він.

Також Аврамопулос відзначив, що всі вимоги, які були визначені перед Україною у п'ятому звіті, були виконані.

"Всі вимоги, які були визначені в п'ятому звіті, були вирішені для того, щоб забезпечити, щоб в Україні була прийнята необхідна законодавча та інституційна база у відповідності до міжнародних стандартів. Україна зробила величезний прогрес і є також політична рішучість. Водночас прогрес у відношенні реформ і прийняття важливого законодавства, боротьба із корупцією залишаються важливими питаннями",- додав він.

Нагадаємо, сьогодні Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України.