ua en ru

Європейський підхід до лікування дітей. Коли ж в Україні?

Європейський підхід до лікування дітей. Коли ж в Україні?

Всі батьки бажають тільки найкращого для своєї дитини. Турбота про здоров'я малюка - одна з головних складових його благополуччя. На жаль, існуюча в нашій країні медична система, - повна міфів, застарілих методик і неактуальних даних, - не відповідає тому рівню, на якому вона повинна бути.

Європейська педіатрія сьогодні укладає в собі всі кращі напрацювання світової науки. Вона спрямована на зміцнення дитячого здоров'я і формування міцного імунітету.

Ця медицина ближче до природних процесів. Тамтешні мами і тата знають, що наш організм - це дуже складний розумний механізм, і багато принципів самолікування закладені в ньому із самого початку. Коли він стикається з нескладними проблемами, йому просто потрібен час, щоб впоратися з усім самому. І найкраще, що ми можемо зробити - це не заважати. Завдяки цьому у малюка формується міцна імунна система і опірність до багатьох захворювань.

Ставлення до здоров'я дітей в Європі відрізняється від загальноприйнятого нашого. Ось вам приклад: дитина підхопив застуду - звичайна, хоча і неприємна ситуація. Що зробить українська мама? Вона ізолює його - ніякої школи і садочка, побіжить в аптеку, щоб купити кілька розрекламованих по ТБ ліків, і ще, щоб вилікувати дитину напевно, додасть до процедур банки і / або гірчичники і посадить вдихати пару над гарячою картоплею.

А що зробить європейська мама? Нічого. Чи не тому, що не турбується, а тому що знає - це природний процес і організм повинен навчитися справлятися з дрібними неполадками сам.

З огляду на, що саме в дитячому віці закладаються основи адекватного ставлення до свого здоров'я, в нашій реальності малюк виростає, будучи впевненим, що навіть банальний нежить - це серйозно і його необхідно ретельно лікувати. Це - формування хворобливого дорослого, який буде постійно шукати у себе будь-які нездужання. І це згубний процес створення хворого покоління.

В Україні досвід європейських лікарів успішно переймають і вдосконалюють фахівці МС «Добробут». Об'єднуючи власний досвід і досягнення медицини зарубіжних країн, грунтуючись на принципах доказової медицини і власних дослідженнях, педіатри МС «Добробут» створили абсолютно нове поняття - «дітінологія». Як принципово інший підхід і до самої педіатрії, і до здоров'я дітей.

Дітінолог - це педіатр 21 століття. Він дивиться на дитину як на початку здорового, і точно знає, коли його організм впорається з проблемою сам, а коли йому потрібно трошки допомогти. А ще відповідно до рекомендацій психологів, все, що може травмувати малюка, має по максимуму виключатися з лікування. Дитина повинна залишатися дитиною. А всі дорослі процедури, що лякають уколи, лікарняні палати (коли і госпіталізувати і не потрібно зовсім!) Повинні пройти повз нього.

Діти - рухливі, веселі, енергійні. Вони навіть не знають, що у них щось не так, поки строгий лікар-педіатр не встановиться на це і випише довгий рецепт, а мама укладе в постіль і вкриє ковдрою.

Дітінологія - це сучасний підхід до медицини і до дитячого здоров'я. У нашій країні вона і є прикладом впровадження цього самого прогресивного європейського досвіду. І дуже добре, що наша медична наука рухається в правильному напрямку і в ногу з сучасними світовими стандартами.

Європейський підхід до лікування дітей. Коли ж в Україні?

Будьте здорові! Мережа клінік Добробут.