ua en ru

Європейські посли схвалили нормативне забезпечення ув‘язнених в Україні можливістю обирати собі лікаря

Європейські посли назвали "кроком уперед" нормативне забезпечення ув‘язнених в Україні можливістю обирати собі лікаря та проходити лікування за межами місць утримання, у спеціально визначених медичних закладах. Про це йшлося сьогодні під час зустрічі Міністра юстиції Олександра Лавриновича з послами, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Лавринович зустрівся з послами Швейцарії та Норвегії в Україні Крістіаном Шьоненбергером та Йоном Ельведалом Фрідрексеном, а також радником посольства Канади в Україні Грегом Мерсмейєром.

Лавринович поінформував учасників зустрічі про те, що наразі триває робота над тим, щоб зробити максимально простою та зрозумілою процедуру надання дозволу на зустріч з ув‘язненими.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров'я спільним наказом затвердили порядок взаємодії Державної пенітенціарної служби України із закладами охорони здоров'я з питань надання медичної допомоги засудженим, згідно з яким засуджена особа матиме право на вільний вибір лікаря.

Крім того, під час зустрічі міністр наголосив, що Уряд України уклав угоду з всесвітньо відомою американською юридичною компанією Skadden про незалежне дослідження матеріалів судового процесу у справі Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що 31 травня Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) повідомив, що вирішив скасувати свій попередній припис від 15 березня, яким постановив, що влада України "має забезпечити, щоб колишня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала адекватне лікування в належному закладі". ЄСПЛ встановив, що влада України виконала це рішення.