ua en ru

Європейські політики закликали ЄС посилити санкції проти РФ

Європейські політики закликали ЄС посилити санкції проти РФ Фото: прапор Європейського союзу (flickr.com/Campus France)

Ряд екс-голів міжнародних організацій закликали ЄС посилити санкції проти РФ

Низка європейських політиків виступили із закликом до Європейського союзу (ЄС) услід за Сенатом Сполучених Штатів Америки (США) посилити економічні санкції проти Російської Федерації (РФ), введені у зв'язку з незаконною анексією Криму і агресією на Донбасі. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на лист в редакцію, підписаний політиками.

"В ЄС найближчим часом вирішать, чи продовжувати економічні санкції проти Росії через її незаконну окупації Криму і спонсорування війни на сході України. Санкції успішно сигналізували про думку Заходу, що РФ повинна заплатити ціну за свої дії. Однак, РФ продовжує ігнорувати свої зобов'язання по мінським угодам, щодня порушуючи режим припинення вогню і надаючи зброю так званим сепаратистам", - йдеться в повідомленні.

Згідно з листом, автори запропонували європейським лідерам почати з продовження всіх санкцій, пов'язаних з Росією, на 12 місяців, а не на 6. Це синхронізує європейські та американські режими санкцій і дасть сильний сигнал країні-агресору.

Так, лист-звернення підписали колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, депутат Бундестагу Марілуїза Бек, екс-голова Європарламенту Пет Кокс, колишній прем'єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда, екс-президент Естонії Тоомас Ільвес, колишній глава МЗС Великобританії Малкольм Ріфкінд і колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Палата представників Конгресу США, керуючись ініціативою членів Республіканської партії, відмовилася від швидкого голосування по законопроекту, який передбачає, зокрема, нові санкції щодо Росії.