ua en ru

Європейські політики попереджають Трампа не укладати "велику угоду з Путіним"

Європейські політики попереджають Трампа не укладати "велику угоду з Путіним" Фото: Дональд Трамп і Володимир Путін

На їхню думку, було б серйозною помилкою згорнути санкції щодо Росії

Група європейських політиків опублікувала звернення до обраного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа із застереженням про угоди з Росією. Звернення було опубліковано в Washington Post.

Автори листа попереджають, що президент Росії Володимир Путін - не союзник Америки і надійний міжнародний партнер.

На їхню думку, "угода" Америки з Путіним не принесе мир, швидше зробить війну більш вірогідною, оскільки Путін сприйме поступки, як прояв слабкості.

Серед людей, які підписали лист колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт, колишній маршал Сейму Польщі Ярослав Сікорський, Тоомас Хендрік Ільвес, Януш Онишкевич, Карел Шварценберг, Вайра Віке-Фрейберга, Олександр Вондра та інші політичні діячі.

"Путін не шукає можливості зробити Америку знову великою. А ми, як ваші союзники - шукаємо", - стверджує група політиків в листі.

За словами європейських політичних діячів з країн Східної та Північної Європи, зусилля Росії по дестабілізації України та анексії Криму загрожують миру, стабільності і безпеці того, що американці і європейці створили разом після перемоги в Холодній війні.

Було б серйозною помилкою згорнути санкції щодо Росії, або прийняти розділення України, вважають європейські політики.

Нагадаємо, 27 грудня глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Мінські угоди не будуть виконані. Він радить розширити Нормандський формат переговорів.