ua en ru

Європейські компанії зможуть захиститися від санкцій США проти Ірану

Європейські компанії зможуть захиститися від санкцій США проти Ірану Фото: Алістер Берт (flickr.com)

Нове законодавство ЄС захистить компанії від американських санкцій

Європейські компанії зможуть захиститися від нових санкцій Сполучених Штатів Америки (США) проти Ірану. Про це заявив британський міністр у справах Близького Сходу і Північної Африки Алістер Берт, передає Reuters.

За словами Берта, оскільки 7 серпня санкції Вашингтона проти Ірану будуть відновлені, вступить в силу новий закон ЄС про захист європейських компаній. Даний закон спрямований на пом'якшення дії американських санкцій.

"Якщо компанія побоюється судових позовів, поданих проти неї, а також примусових дій, вжитих проти неї суб'єктом у відповідь на американські санкції, тоді ця компанія зможе бути захищена у відповідності із законодавством ЄС", - заявив Берт.

Він також додав, що продовжувати або припинити співпрацю з Іраном є індивідуальним комерційним рішенням для будь-якої компанії.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп пригрозив наслідками за ведення бізнесу з Іраном.

"Будь-хто, хто веде бізнес з Іраном, не буде вести справи зі Сполученими Штатами. Я прошу миру в усьому світі, не менше!" - заявив він.

Трамп також підкреслив, що санкції проти Ірану офіційно введено в дію, і вони "найкусючіші" за весь час. Крім того, американський лідер анонсував, що в листопаді санкції стануть ще більш жорсткими.