ua en ru

Європейські банки надали "Ощадбанку" гарантії на 50 млн євро

Європейські банки надали "Ощадбанку" гарантії на 50 млн євро Фото: "Ощадбанк" отримає 50 млн євро для кредитування малого і середнього бізнесу (прес-служба "Ощадбанку")

Кошти спрямують на кредитування малого і середнього бізнесу

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейський інвестиційний фонд (ЕИФ) уклали договір гарантії з державним "Ощадбанком", який сприятиме надання кредитних коштів у розмірі 50 млн євро для малого і середнього бізнесу (МСБ). Документ підписали 13 грудня в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках цієї ініціативи ЄС надає грантове фінансування, яке дозволяє групі ЄІБ надавати гарантії, які покращать доступ малого та середнього бізнесу до фінансування. Таким чином, ми хочемо підтримати економічне зростання і створення нових робочих місць, що є однією з наших головних цілей ", - заявив перед підписанням угоди, глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

За його словами, всі основні гравці економічного ринку України, включаючи "Ощадбанк", можуть розраховувати на підтримку ЄС у досягненні економічного розвитку.

У свою чергу, в "Ощадбанку" відзначили, що угода дозволить йому полегшити доступ до фінансування місцевого МСБ шляхом надання гарантії в розмірі 70% для кожного кредиту з подальшим розширенням фінансування на привабливих умовах, які включають зменшення вимог до застави.

Очікується, що ця гарантійна операція відкриє додаткове фінансування для МСБ та надавати нові робочі місця і можливості для бізнесу в Україні. Гарантію фінансує Європейський Союз через Інвестиційний фонд сусідства (Neighborhood Investment Facility) у рамках ініціативи EU4Business.

Нагадаємо, раніше державний ПАТ "Укргазбанк" залучив кредит Європейського інвестиційного банку і Європейського інвестиційного фонду в сумі 50 млн євро.