ua en ru

Укргазбанк залучив 50 млн євро від європейських інвесторів

Укргазбанк залучив 50 млн євро від європейських інвесторів Фото: "Укргабанк" залучив 50 млн євро кредиту (фото "Укргазбанк")

Кошти буду спрямовані на кредитування малого і середнього бізнесу

Державний ПАТ "Укргазбанк" залучив кредит Європейського інвестиційного банку і Європейського інвестиційного фонду в сумі 50 млн євро. Відповідну угоду було підписано сьогодні, повідомляє прес-служба "Укргазбанку".

Укргазбанк залучив 50 млн євро від європейських інвесторівУкргазбанк залучив 50 млн євро від європейських інвесторів

Фото: ЄІБ виділив 50 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

Як повідомляється, кошти виділені в рамках фінансової та технічної підтримки країн, що підписали Угоду про асоціацію з ЄС, і будуть спрямовані на кредитування малого і середнього бізнесу (МСБ).

Фінансування планується направити на підтримку проектів енергоефективності, відновлюваної енергетики та соціально-економічної інфраструктури.

У рамках гарантійного механізму Європейський інвестиційний банк буде надавати на користь "Укргазбанку" гарантію часткового покриття ризику за кредитами МСБ.

Згідно з умовами угоди, гарантія буде частково покривати збитки "Укргазбанку" за невиконаними зобов'язаннями вчасно за сплату основного боргу і відсотків по кожному включеному в гарантований портфель кредитом, наданим прийнятним МСП. Прийнятні кредити МСБ будуть покриватися гарантією в розмірі не більше 70% від заборгованості по кожному кредиту, але в межах максимальної суми покриття, яка буде складати 25% від гарантованої суми всіх кредитів, включених у гарантований портфель.

Нагадаємо, Україна і Світовий банк підписали меморандум про підтримку приватизації "Укргазбанку".