ua en ru

Європейська партія України просить суд визнати протиправними дії МВС з охорони мітингу ПР 14 грудня

Європейська партія України звернулася з позовом в Окружний адміністративний суд міста Києва, у якому просить визнати протиправними дії Міністерства внутрішніх справ України з охорони мітингу Партії регіонів 14 грудня 2013 р. на Європейській площі Києва. Про це повідомляє прес-служба Європейської партії України.

"Загальновідомим є факт, що в місті Києві по вулиці Хрещатик, на Майдані Незалежності проходять мирні зібрання громадян на підтримку євроінтеграційних процесів, зокрема підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 11 грудня 2013 р. співробітники Міністерства внутрішніх справ України взяли силові заходи щодо учасників мирних зібрань у місті Києві по вулиці Хрещатик та на Майдані Незалежності", - йдеться в заяві. - "Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 листопада 2013 року по справі № 826/19020/13-a задоволено позов Київської міської державної адміністрації. При цьому встановлено обмеження права на мирні зібрання шляхом заборони відповідачам по справі та іншим, хто реалізують право на мирні зібрання, тобто - невизначеному колу осіб, проводити заходи за відповідними адресами, в тому числі на Європейській площі з 01.12.2013 р. до 07.01.2014 р.".

"Разом з тим , 14 грудня 2013 р. у Києві на Європейській площі проведено мирне зібрання громадян у формі мітингу, організованого, згідно з повідомленнями засобів масової інформації - Партією регіонів. Також за повідомленнями ЗМІ, цей мітинг відбувся в присутності значної кількості працівників Міністерства внутрішніх справ України", - відзначає Європейська партія України. - "Зазначене мирне зібрання, організоване Партією регіонів, проходило в тому місці, де проведення мирних зібрань було обмежено судом шляхом заборони. МВС знайоме з цією обставиною, оскільки Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві було третьою особою по адміністративній справі № 826/19020/13-a. Причому представники МВС постійно були присутні під час заходу 14 грудня 2013 р. у Києві на Європейській площі й не чинили учасникам зборів, організованих Партією регіонів, жодних перешкод".

Коментуючи цю заяву, лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук зазначив: "Наша партія вважає зазначені дії МВС щодо різного поводження з різними групами учасників мирних зібрань дискримінаційними. Такі дії порушують права та інтереси, закріплені та захищені Конституцією, законами України і міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Саме тому дії Міністерства внутрішніх справ повинні бути визнані судом протиправними".