ua en ru

Європейська комісія схвалила поглинання автовиробника Opel концерном Peugeot Citroen

Європейська комісія схвалила поглинання автовиробника Opel концерном Peugeot Citroen Фото: Opel (Stefan Baldauf SB-Medien)

Повний контроль над Opel дозволить концерну PSA стати другим за розмірами європейським автомобілебудівником

Європейська комісія схвалила поглинання німецького автовиробника Opel французьким автомобілебудівним концерном Peugeot Citroen (PSA), поредає DW.

Повідомляється, що європейські антимонопольні регулятори дали згоду на операцію без додаткових умов, зазначивши, що вона не викликає у Єврокомісії побоювань і не призведе до "недобросовісної конкуренції на профільних ринках".

"Повний контроль над Opel дозволить концерну PSA стати другим за розмірами європейським автомобілебудівником - після німецького Volkswagen - і обійти свого французького конкурента Renault. Угода завершує 88-річний період, протягом якого Opel перебував у власності американської корпорації General Motors", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія General Motors Co і французька компанія PSA 6 березня оголосили про підписання угоди, згідно з яким підрозділ Opel приєднається до французької групи PSA.