ua en ru

У Європі та США викрили мережу педофілів, затримано близько 900 осіб

У Європі та США викрили мережу педофілів, затримано близько 900 осіб Фото: ідентифіковано вже 296 жертв педофілів

Розслідування триває вже більше двох років і поки не завершено

У низці європейських країн та Сполучених Штатах Америки слідчі затримали сотні ймовірних педофілів. Повідомлення про це представники Європолу та ФБР оприлюднили 5 травня, передає DW.

За даними слідчих, розслідування триває вже більше двох років і поки не завершено.

"Кількість затриманих підозрюваних становить близько 900 осіб, із них на європейські країни припадає близько 370. Серед фігурантів справи - кілька десятків імовірних виробників дитячої порнографії. Водночас слідчим також вдалося ідентифікувати чи врятувати загалом 296 жертв педофілів. Досі розслідування проводилося таємно", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що затримані спілкувалися на закритому інтернет-форумі, де обмінювалися дитячими порноматеріалами. Сама платформа містилася в так званій Darknet - прихованої мережі. Творець і адміністратор мережі Playpen Стівен Чейс кілька днів тому був засуджений американським судом до 30 років тюремного ув'язнення. Після його арешту в грудні 2014 року було почато розслідування щодо учасників приватної мережі.

Також фахівці ФБР встановили хакерське програмне забезпечення, аби отримати доступ до сайту та серверів мережі Playpen. У результаті поліцейським вдалося вийти на відвідувачів сайту й отримати доступ до їхніх комп'ютерів. Усього слідчі проникли більш ніж у тисячу комп'ютерів та ідентифікували їхніх користувачів.

Утім, такі дії правоохоронців під час слідства викликали критику з боку експертів із захисту даних. Також є повідомлення, що початок розслідування базувався на одному-єдиному судовому рішенні.

Нагадаємо, раніше поліція індійського міста Делі затримала 38-річного кравця Суніла Растогі, який зізнався в близько 500 випадках зґвалтування дітей за 12-річний період.