ua en ru

У Європарламенті заявили, що питання про зняття з РФ санкцій не варто

У Європарламенті заявили, що питання про зняття з РФ санкцій не варто Фото: Марк Демесмаекер

Депутат Європарламенту від Бельгії Демесмаекер вважає, що потрібно посилити санкції

У Європейському парламенті не стоїть питання про зняття економічних санкцій з Росії. Про це в ході брифінгу заявив депутат Європарламенту від Бельгії, член групи "Європейські консерватори та реформісти", член Нового фламандського альянсу Марк Демесмаекер, передає кореспондент РБК-Україна.

"На мою думку, так і, на думку дуже багатьох інших, в європейському парламенті, немає питання про зняття санкції. Це несвоєчасно", - заявив Демесмаекер.

"Моя особиста думку, що ми повинні навпаки їх посилити. Зробити більш суворими, тому що це (бойові дії, - ред.) триває. Якщо вони (Росія, - ред.) нічому не навчилися, то потрібно знайти спосіб посилити санкції", - зазначив він.

У свою чергу депутат Європарламенту від Литви, співголова неформальної групи "Друзі європейської України", заступник голови політичної групи "Альянс лібералів та демократів Європи" Петрас Ауштрявічюс зазначив, що діючі санкції насправді дуже впливають на економіку Росії.

"Я не можу погодитися з тим, що економічні санкції не впливають. Дуже впливають. Подивіться на те, що відбувається з російським господарством. Ми не проти росіян, а проти російської політики і тієї лінії політики, яка є небезпечною для сусідів", - сказав Ауштрявічюс.

Нагадаємо, держсекретар Джон Керрі під час відкриття зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, який проходить у турецькому місті Анталья заявив, що санкції проти РФ треба зберегти заради миру в Україні.