ua en ru

Санкції проти РФ треба зберегти заради миру в Україні, - Керрі

Санкції проти РФ треба зберегти заради миру в Україні, - Керрі Фото: Джон Керрі

Керрі також заявив, що Росія і сепаратисти повинні дотримуватися мінських угод

Держсекретар Джон Керрі під час відкриття зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка проходить у турецькому місті Анталья заявив, що санкції проти РФ треба зберегти заради миру в Україні. Про це повідомляє "Дощ".

"Ми повинні перевірити виконання всіх Мінських домовленостей. І я думаю, що всі присутні сьогодні тут не хочуть санкцій щодо Росії, але вони потрібні, щоб зберегти мир в Україні", - заявив Керрі.

Керрі також розповів, що залишився задоволений вчорашньою зустріччю з Володимиром Путіним в Сочі. Сторони обговорили ситуацію в Лівії, Сирії, поговорили про міжнародному тероризмі, але ключовою темою стала ситуація в Україні.

"Я поінформував партнерів по НАТО про зустріч в Сочі. Ми досягли серйозного розуміння, що настав критичний момент для дій: Росія і сепаратисти повинні дотримуватися мінських угод, і критично важливо забезпечити доступ ОБСЄ до зони конфлікту, щоб припинити насильство", - заявив Керрі.

Нагадаємо, вчора, 12 травня 2015 р., Джон Керрі проводив переговори з Володимиром Путіним в Сочі. Після цього Керрі з Петром Порошенком домовилися про подальші кроки реалізації мінських домовленостей.