ua en ru

В Європарламенті впевнені, що безвізовий режим для України набуде чинності до кінця року

В Європарламенті впевнені, що безвізовий режим для України набуде чинності до кінця року Фото: євродепутат Тібор Шаний

Комітет Європарламенту проголосує по українському питанню 26 вересня

Безвізовий режим між Європейським союзом і Україною набере чинності до кінця 2016 року. Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловив заступник голови комітету Європейського парламенту Україна-ЄС Тібор Шаний.

"Я переконаний, що в найближчому майбутньому безвізовий режим між Україною і ЄС набере чинності. Певні зволікання викликані лише процедурними моментами, тому всі триває довше, ніж ми всі сподівалися", - зазначив Шаний.

Він також зазначив, що члени комітету з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ будуть голосувати за доповідь по Україні 26 вересня, після чого відбудуться переговори між Європарламентом, Єврокомісією та Європейським радою.

"Коли між ними буде домовленість - а вона буде, - тоді резолюція щодо візової лібералізації з Україною буде винесена на розгляд ЄП. Я впевнений, що до кінця цього року, найпізніше - на початку наступного - безвізовий режим з Україною запрацює", - додав Шаний.

За його словами, деякі сили виступають за американський тип безвізового режиму, при якому громадяни проходять попередню реєстрацію перед поїздкою в ЄС. Проте більшість у Європарламенті наполягає на повній і безумовній відміні віз для українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада відмовилася розглядати скасування віз для України.