ua en ru

У Європарламенті закликали до лібералізації візового режиму з Україною в 2016

У Європарламенті закликали до лібералізації візового режиму з Україною в 2016 Фото: лідери ЄС закликають до лібералізації візового режиму з Україною

В ЄС відзначили прогрес України в реалізації вимог щодо лібералізації візового режиму

Сьогодні, 3 грудня 2015 року, члени Європейського парламенту закликали керівництво ЄС до лібералізації візового режиму з Україною в 2016 році. Відповідний відкритий лист опублікувала Місія України в ЄС в Facebook.

Зазначимо, під листом стоять підписи глави Європейської ради Дональда Туска, президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, єврокомісарів Дімітріса Аврамопулоса і Йоханнеса Хана.

"Ми, члени Європейського парламенту, хотіли б звернути увагу Ради та Європейської комісії на суттєвий прогрес, досягнутий урядом України у реалізації необхідних вимог щодо лібералізації візового режиму, а саме у двох найважливіших сферах - антикорупційній і боротьбі з дискримінацією", - йдеться у відкритому листі.

У листі зазначається, що Верховна Рада України прийняла поправки в законодавство щодо зниження корупційних ризиків та щодо діяльності правоохоронних органів, а також зазначаються антидискримінаційні поправки до трудового законодавства.

"Наостанок ми твердо віримо, що завдяки нашим спільним зусиллям українці і грузини стануть бенефіціарами лібералізації візового режиму вже в наступному році", - йдеться в листі.

#EU4UkraineMEPs in an open letter urged EU Leadership to liberalize #visa regime for #UkraineBrussels, 3 December...

Posted by Mission of Ukraine to the EU on 3 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що безвізовий режим України з ЄС може ввести влітку-восени 2016 року.