ua en ru

Клімкін: безвізовий режим України з ЄС може ввести влітку-восени 2016 року

Клімкін: безвізовий режим України з ЄС може ввести влітку-восени 2016 року Фото: Павло Клімкін

В України немає невиконаних рекомендацій щодо візової лібералізації

Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що Україна може отримати безвізовий режим з європейським союзом (ЄС) в кінці літа - початку осені 2016 року. Про це він сказав журналістам у п'ятницю в кулуарах парламенту, передає ВВС Україна.

"Я абсолютно впевнений, що реально отримати його влітку - на початку осені, але для цього ми повинні виконати те, що повинні виконати: прийняття законів і в межах цих законів все повинно працювати", - сказав Клімкін.

Міністр закордонних справ також сподівається, що остаточний, шостий, звіт моніторингової місії щодо виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС 15 грудня буде позитивним.

"Станом на сьогодні, 13 листопада, з 54 рекомендацій Єврокомісії повністю виконано 18 рекомендацій, стан виконання знаходиться 36, і у нас немає невиконаних рекомендацій", - додав Павло Клімкін.

Нагадаємо, в ході години запитань до уряду у Верховній Раді Клімкін назвав іншу дату отримання Україною безвізового режиму з ЄС. Він сказав, що візи можуть скасувати через 2-3 місяці після (і в випадку) прийняття позитивного рішення 15 грудня - тобто в лютому-березні 2016 р.