ua en ru

У Європарламенті представили проект доповіді щодо безвізового режиму для України

У Європарламенті представили проект доповіді щодо безвізового режиму для України Фото: заступник міністра закордонних справ України Олени Зеркаль

До 15 вересня політичні групи ЄП зможуть внести пропозиції щодо доповнень до проекту

У Європарламенті сьогодні, 5 вересня 2016 року, представили проект доповіді щодо безвізового режиму для України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"5 вересня у Брюсселі на засіданні Комітету Європарламенту з громадянських прав, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) за участі заступника міністра закордонних справ України Олени Зеркаль відбулося представлення проекту доповіді щодо запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у документі, підготовленому доповідачем ЄП Марією Габрієль, відзначається виконання Україною усіх критеріїв плану дій щодо лібералізації візового режиму та міститься рекомендація щодо скасування віз для українських громадян.

"У ході дискусії більшість членів Комітету Європейського Парламенту підтримали висновки доповіді та висловилися за надання Україні безвізового режиму...Очікується, що до 15 вересня ц.р. політичні групи ЄП зможуть внести пропозиції щодо доповнень до проекту доповіді щодо України, після чого вона буде винесена на голосування на рівні комітету", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту проведе голосування щодо надання Україні безвізового режиму наприкінці вересня чи в середині жовтня.