ua en ru

У Європарламенті стурбовані атаками на антикорупційні органи в Україні

У Європарламенті стурбовані атаками на антикорупційні органи в Україні Фото: Україна і ЄС (twitter.com/VGroysman)

Ребекка Хармс, Даріуш Розаті і Майкл Галера написали спільну заяву

Європейський парламент закликав владу України продовжити програму реформ у відповідності з зобов'язаннями, а також забезпечити незалежність антикорупційних органів. Про це йдеться у спільній заявлении Ребекки Хармс, Даріуша Розаті і Майкла Галера.

"Ми хочемо висловити нашу глибоку стурбованість з приводу останніх подій у сфері боротьби з корупцією, зокрема щодо безпрецедентних атак на антикорупційні установи (зокрема йдеться про Національне антикорупційне бюро, - ред.) та звільнення від посади голови комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції", - йдеться в заяві.

Євродепутати наголосили, що антикорупційні органи та активісти не повинні наражатися на переслідування владою, а навпаки, їм необхідно надати автономію, а також простір і ресурси для того, щоб "ефективно працювати і позбавити країну від корупції".

У заяві також зазначено, що судова система повинна бути вільною від будь-якого політичного втручання та всі судові процедури повинні проходити у відповідності з міжнародними стандартами.

Нагадаємо, раніше в заяві Європейської служби зовнішніх дій за підписом спікера Майї Косьянчич про ситуацію у сфері боротьби з корупцією в Україні повідомлялося, що Генеральна прокуратура України підриває роботу Національного антикорупційного бюро України та сприяє зниженню довіри серед українців до боротьби з корупцією.