ua en ru

Європарламент завтра прийме резолюцію з закликом звільнити затриманих на мітингах в РФ

Європарламент завтра прийме резолюцію з закликом звільнити затриманих на мітингах в РФ Фото: Європарламент завтра прийме резолюцію із закликом звільнити затриманих на мітингах

Також резолюція буде закликати зняти звинувачення з російського опозиційного політика Олексія Навального та інших затриманих

Європейський парламент завтра, 6 квітня, ухвалить резолюцію із закликом звільнити затриманих на мітингах у Росії, а також зняти звинувачення з російського опозиційного політика Олексія Навального та інших затриманих. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейський парламент завтра прийме резолюцію, що вимагає негайного звільнення і зняття звинувачень проти Навального та усіх інших затриманих у Росії", - розповідає Йозвяк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою від Росії звільнити 31 українського політв'язня в окупованому Криму.

"Європарламент на сесії прийняв резолюцію, що закликає Росію звільнити 31 громадянина України в Криму. "За" - 451, 73 - "проти" і 86 утрималися", - повідомив Йозвяк.

У тексті резолюції Європарламент у черговий раз засудив анексію Криму, порушення свободи слова, насильницьке нав'язування російського громадянства і дискримінацію кримських татар.