ua en ru

Європарламент може ввести санкції проти Білорусі через масові затримання на День волі

Європарламент може ввести санкції проти Білорусі через масові затримання на День волі Фото: затримання 25 березня в Білорусі

У Європарламенті наполягають на об'єктивному розслідуванні затримань

Європейський парламент введе санкції проти Білорусі за масові затримання людей, які брали участь в акціях на День волі 25 березня, якщо не буде проведено об'єктивне розслідування ситуації. Про це повідомляється у резолюції Європарламенту, прийнятій сьогодні, 6 квітня.

"Парламент засуджує репресії проти мирних демонстрантів на багатотисячних акціях по всій Білорусі, зокрема, на День волі 25 березня, коли сили безпеки били протестувальників і заарештували сотні людей, включаючи місцевих та іноземних журналістів", - зазначають у повідомленні.

Депутати Європарламенту висловлюють стурбованість останніми подіями і новою хвилею репресій у Білорусі. Відзначають, що влада проводить рейди проти організацій громадянського суспільства та превентивні арешти опозиціонерів перед протестами.

ЄП закликає владу Білорусі звільнити всіх затриманих під час акцій протесту.

"Парламент нагадує, що ЄС у лютому 2016 року скасував більшість обмежувальних заходів відносно білоруських офіційних осіб в якості жесту доброї волі з метою заохочення Білорусі для поліпшення прав людини, демократії та верховенства закону і попереджає, що в разі нездатності провести ретельне і неупереджене розслідування всіх заяв по недавнім демонстраціям, ЄС може ввести нові обмежувальні заходи", - додають в резолюції

Нагадаємо, Євросоюз розширив санкції проти КНДР. ЄС закликав Пхеньян відмовитися від ядерної програми.