ua en ru

Євросоюз розширив санкції проти КНДР

Євросоюз розширив санкції проти КНДР Фото: Рада ЄС

ЄС закликав Пхеньян відмовитися від ядерної програми

Рада Європейського союзу ухвалила додаткові обмежувальні заходи щодо Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), які доповнюють і посилюють санкції Радбезу ООН, сьогодні, 6 квітня 2017 року. Про це повідомили в прес-службі Ради ЄС.

"ЄС вирішив розширити заборону на інвестиції в КНДР, поширивши їх на нові сектори, зокрема, на промисловість по виробництву звичайних видів озброєнь, металургію та металообробку і аерокосмічну галузь", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ЄС, Рада також заборонила надання деяких послуг особам або юридичним особам в КНДР, в тому числі комп'ютерні послуги та послуги, пов'язані з гірничодобувною діяльністю та виробництвом хімічної, гірничодобувної та металообробної промисловості.

В ЄС також розширили список індивідуальних санкцій, включивши в нього ще 4 осіб. Так, у списку санкцій Євросоюзу в даний момент значиться 41 чоловік та 7 юридичних осіб.

У прес-службі підкреслили, що додаткові санкції прийняли з урахуванням того, що дії КНДР порушують численні резолюції Ради безпеки ООН і загрожують міжнародному миру. ЄС закликала Пхеньян вступити у конструктивний діалог з міжнародним співтовариством і відмовитися від ядерної програми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея в середу, 5 квітня, справила пуск в напрямку Японського моря ракети з району портового міста Синпо на східному узбережжі.