ua en ru

Європарламент затвердив правила скорочення викидів вуглекислого газу

Європарламент затвердив правила скорочення викидів вуглекислого газу Фото: засідання європейського парламенту (European Union 2017 - European Parliament)

Також затверджено фінансування низьковуглецевих інновацій

Депутати Європейського парламенту затвердили нові правила скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу CO2 і фінансування низьковуглецевих інновацій. Про це йдеться на сайті парламента.

Повідомляється, що для скорочення викидів створять два нові фонду, які будуть підтримувати низьковуглецеві інновації та перехідні процеси.

Так, закон про посилення обмежень ЄС щодо викидів CO2 в промисловості був прийнятий парламентом у вівторок.

Зазначено, що він неофіційно погоджений з міністрами ЄС, також зазначено, що закон прискорить виведення дозволів на викиди, які охоплюють близько 40% викидів парникових газів у ЄС.

Нагадаємо, за даними на листопад, обсяг викидів вуглекислого газу у всьому світі збільшився на 2% після 3 років перебування на одному рівні.

Оцінки на 2017 рік склали близько 40,8 млрд. тонн. Штучний вуглекислий газ викликає більше 90% глобального потепління з 1950 року, вважають американські вчені. Так, збільшення викидів в цьому році було в основному викликано 3,5% стрибком китайського вуглецевого забруднення. У першу п'ятірку країн, забруднюючих навколишнє середовище, входять Китай, США, Індія, Росія і Японія. Європа, узята в цілому, зайняла б третє місце.