ua en ru

Європарламент розгляне резолюцію про ситуацію в Україні 22 листопада, - депутат Європарламенту

Європарламент розгляне резолюцію про ситуацію в Україні 22 листопада. Про це сьогодні заявив на прес-конференції депутат Європарламенту, міжнародний спостерігач за виборами в місцеві ради України Олександр Мирський, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Мирський підкреслив, що соціал-демократична партія в Європарламенті, членом якої він є, ініціювала скасування резолюції, яка твердила, що в Україні порушуються права і свободи. У зв'язку з чим результати виборів можуть ставитися під сумнів. Він додав, що резолюція не скасована, а перенесена, оскільки перед виборами вона могла вплинути на хід голосування. Крім того він заявив, що соціал-демократична партія, яка є другою за величиною в Європарламенті, проти тексту резолюції, в зв'язку з чим з даного приводу ще будуть відбуватися дискусії.
За словами А.Мирського, якщо буде висловлена думка, що в Україні відбуваються які-небудь процеси, які порушують закон, це може спричинити скасування або перенесення економічних програм співпраці з Україною: "Допомога Україні для відновлення економіки, банківської системи та інших галузей, які постраждали від кризи, становить 600 млн євро. А ця резолюція може віддалити можливість Україні скористатися фінансовими інструментами Європи".