ua en ru

Європарламент закликав Росію вивести війська з України

Європарламент закликав Росію вивести війська з України. Про це йдеться у доповіді щодо оцінки діяльності верховної представниці ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки за 2014 рік, яка була схвалена абсолютною більшістю в Страсбурзі в четвер, 12 березня, передає Deutsche Welle.

"Європарламент закликає Росію до деескалації. Відликання її військ з української території та відновлення статусу-кво до анексії (Криму, - ред.)", - йдеться в доповіді.

Депутати нагадали, що санкції можуть бути змінені в бік послаблення, так і в бік посилення в залежності від розвитку подій і, насамперед, від реалізації мінських домовленостей.

Під час голосування представники групи об'єднаних лівих пропонували внести в текст низку поправок, в тому числі закликати Європу до відмови від угод про асоціацію, але не змогли зібрати необхідної підтримки. За їх пропозиції голосували близько 100 депутатів з 650 зареєстрованих в залі. Вони також хотіли закликати ЄС припинити політику санкцій щодо Росії. Це пропозиція "лівих" набрала 272 голоси на свою підтримку, однак цього все одно виявилося недостатньо для включення в підсумковий документ.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію відкликати свої війська і техніку з Донбасу згідно з мінськими угодами.