ua en ru

Європарламент закликав до негайної відставки Блаттера

Європарламент закликав до негайної відставки Блаттера Фото: Йозеф Блаттер

Від негайної зміни президента залежить довіра до всього ФІФА, свідчить резолюція ЄП

Європарламент у четвер, 11 червня закликав Йозефа Блаттера негайно звільнити пост президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) і поступитися місцем тимчасово виконуючому обов'язки. Відповідна резолюція була прийнята одноголосно, передає Deutsche Welle.

Як зазначається в документі, до тих пір, поки буде обрано нове керівництво федерації, може пройти ще до дев'яти місяців. Від негайної зміни президента залежить довіра до всього ФІФА, зазначено в резолюції.

Відзначимо, Йозеф Блаттер оголосив про свою відставку 2 червня, через всього кілька днів після того, як в п'ятий раз був переобраний президентом федерації. Раніше влада Швейцарії заарештували більше десяти чиновників організації. Функціонерів звинувачують в отриманні і дачі хабарів, здирництві, шахрайстві і відмиванні грошей. Сам Блаттер заявив, що має намір виконувати свої обов'язки до виборів нового президента ФІФА.

Нагадаємо, вибори президента ФІФА поки заплановано на 16 грудня 2015 р., однак остаточна дата буде оголошена в наступному місяці.